Un bon àpat, vi i aigua de gurmet estan lligades de forma inseparable. Donem a l’aigua l’atenció que mereix.
Al món hi ha cinc escoles on és possible formar-se com a sommelier d’aigua certificat. Una als Estats Units, una a Alemanya, una a Itàlia, una a la Xina i una a Corea del Sud.

Vols fer-te sommelier d’aigua?

Aquestes són les escoles on pots seguir una formació per fer-te sommelier d’aigua:

  1. Fine Water ACADEMY als Estats Units.
    A l’agost de 2018 va obrir les seves portes la escola en línia, fundada pel sommelier d’aigua Martin Riese i el seu soci i fundador de la Fine Water Society, Michael Mascha. La ACADEMY entrena futurs sommeliers d’aigua de tot el món. Recentment han certificat al seu primer sommelier d’aigua a Myanmar després d’una formació en línia de tres mesos, un examen oral i un projecte de fi de curs.
  2. Doemens Savour Academy de la Water Sommelier Union a Alemanya.
    Diuen que són la primera escola de sommeliers d’aigua del món, on a més de degustació experta d’aigua i habilitats de presentació, també es presta molta atenció a la combinació d’aigua amb els diferents plats. Establerta a Munic, amb el Dr. Peter Schropp com a responsable, han format a més de 140 sommeliers d’aigua provinents de més de 28 països.
  3. Associazione Degustatori Acque Minerali (ADAM) a Milà, Itàlia.
    En col.laboració amb la Mineral Water Tasters Association ADAM va desenvolupar 3 manuals amb els quals pots seguir la formació com a sommelier d’aigua. Aquests manuals els ha editat Alesssandro Conte, expert en aigua a San Pellegrino. A la primera part es tracta la pregunta ‘Què és l’aigua?’, la segona part té com a tema ‘Els sentits per tastar l’aigua’ i la tercera part va de ’Com combinar i tastar l’aigua’.
  4. Purelogica Academy a la Xina.
    El senyor Zhu, expert en aigua i fundador d’aquesta escola per sommeliers d’aigua ha format a més de 70 estudiants fins a arribar a sommeliers d’aigua.
  5. Korea International sommelier Association (KISA) a Corea del Sud.
    Hanueul Kim és l’ambaixador per la formació de sommeliers d’aigua. Ell mateix va rebre una formació per fer-se sommelier d’aigua del Professor Dr. Jae Youn Ko en vi, aigua i te.