L’aigua mineral natural Pineo és baixa en sodi. Tria els minerals adequats.

No totes les aigües són iguals. L’aigua de la pluja, l’aigua de l’aixeta, l’aigua d’una ampolla… són totes diferents. La denominació ‘aigua mineral natural’ indica que es tracta d’una aigua de puresa original amb un equilibri mineral constant. No s’aplica a qualsevol aigua. Aquesta denominació està legalment protegida i per rebre-la cal complir unes exigències molt estrictes.

Els minerals i altres substàncies presents en l’aigua mineral natural li donen un sabor especial i fan de l’aigua de cada deu única. Triar l’aigua adequada és molt important per a la nostra salut.

Què és el sodi?

Qualsevol aigua conté sodi. Aquest mineral, el seu compost més abundant és el clorur sòdic, també anomenat sal comuna, és indispensable per al funcionament del nostre organisme.

L’OMS (l’Organització Mundial de la Salut) recomana consumir un màxim de 5 g de sal al dia. Un gram de sal conté 0,4 g de sodi.

El menjar ja és ple de sodi, escull millor aigua baixa en sodi

Quan preparem el menjar, sovint hi afegim sal (que conté sodi) per donar-li més sabor o com a conservant. La sal es troba de forma natural en la natura i en el nostre cos. El nostre cos no sempre aconsegueix processar bé aquest excés de sal.

Quanta sal hi ha en l’aigua que bevem?

El sodi està present de forma natural en l’aigua (prové del sòl i de les roques). La quantitat de sodi que conté cada aigua depèn, per tant, de les seves condicions geològiques.

S’ha establert un límit en la quantitat de sodi que pot estar present en l’aigua potable (l’aigua de l’aixeta). El nivell de sodi en l’aigua mineral natural normalment és fins i tot més alt. La Unió Europea permet un contingut màxim de sodi de 200 mg/l. En alguns països, aquest valor és inferior, per exemple, als Països Baixos el màxim permès és 150 mg/l.

Comparativa del contingut de sodi

Marca Contingut de sodi mg/l
   
Vichy Catalán 1070
Appolinaris 410
Christinen 371
Badoit 165
Gerolsteiner 118
Tonissteiner 108
Chaudfontaine 44
San Pellegrino 33
Fiji 18
Perrier 11
Evian 5
Solán de cabras 5
Spa 3
Lauretana 1
Pineo 0,9

L’aigua mineral natural Pineo és baixa en sodi

Pineo és una aigua mineral natural baixa en sodi. A penes conté 0,9 mg per cada litre d’aigua. Molt per sota del límit dels 200 mg/l que estableix la Unió Europea.

L