L’aigua mineral natural Pineo i clor

Què és el clor?

El clor és un mineral i abundant en la naturalesa on apareix sovint formant part de clorurs. El clorur, per exemple, és un component de la sal (sal comuna = sodi + clorur). El clor es percep a través del sabor i de l’olor. De fet, en molts llocs es pot notar la seva presència en l’aigua de l’aixeta igual que es nota en l’aigua les piscines. Segons explica la OMS, podem percebre el sabor del clor a partir d’una concentració de 250 mg/l (font: WHO/SDE/WSH/03.04/03, ‘Chloride in Drinking-water’, p.3). El clor mata els bacteris i aquesta és la raó per la qual s’afegeix a l’aigua de les piscines, però també a la de consum humà.

Aigua i clor, un sabor perfecte

Algunes marques d’aigua mineral renten les seves ampolles amb clor. A més, moltes vegades l’aigua es tracta amb clor per mantenir-la estèril, és a dir, per matar els bacteris. L’aigua Pineo està lliure de bacteris de forma natural, per la qual cosa no necessita cap tractament amb clor. Això és bo per al seu sabor. Les aigües minerals naturals amb més clor no són recomanables per acompanyar el menjar, ja que poden alterar el sabor i l’olor.

Clor en l’aigua Pineo, amb prou feines 1,9 mg/litre.

Concentració de clorurs en diverses marques d’aigua mineral

Marca Clorurs mg/litre
Vichy Catalán 584
Selters 270
San Pellegrino 54
Ordal 42
Chaudfontaine 35
Tonissteiner 32
Perrier 25
Gerolsteiner 9
Voss 6
Evian 6
Spa 5
Fiji 5
Pineo 1,9