La importància de poder escollir entre diferents tipus d’aigua en el sector de la restauració

Segons els experts, el tipus d’aigua que beu amb el menjar determina l’experiència del gust. L’aigua no és només aigua? Bé no. De fet, hi ha grans diferències en el gust, la duresa, la composició/contingut mineral i la sensació en boca. Per això és molt important que en un restaurant puguis triar entre diferents marques d’aigua, que ajuden a determinar l’experiència culinària. Sabíeu que l’aigua pot activar les vostres papil·les gustatives, millorar els sabors, però també adormir-les?

El gust de l’aigua de l’aixeta varia segons la regió

El gust de l’aigua (de l’aixeta) depèn, entre altres coses, de:

  • on s’extreu l’aigua i com es processa.
  • la duresa de l’aigua, que pot variar segons la regió
  • la composició de l’aigua de l’aixeta.

Pas en boca suau i rodó versus gust metàl·lic salat

Algunes marques d’aigua mineral amb un baix contingut en minerals tenen una sensació en boca més suau i rodó, que contribueix a una experiència gustativa òptima d’un àpat en un restaurant o a casa. El Pineo n’és un excel·lent exemple, amb el seu sabor suau, lleuger, fresc i equilibrat. Si beu aigua amb un contingut mineral més elevat, el gust dels vostres aliments pot canviar, perquè l’aigua ja té un sabor definitori, per exemple salat i/o metàl·lic.

Aigua gasosa o tranquil·la versus aigua freda o fresca durant el sopar?

  • L’aigua amb gas activa les vostres papil·les gustatives i, per tant, és un bon entrant.
  • L’aigua lleugerament escumosa té un gust subtil i combina bé amb el plat principal
  • L’aigua plana neutralitza, de manera que el gust de, per exemple, el cafè surt millor
  • (Massa) l’aigua freda adormeix les papil·les gustatives. Per aquest motiu, eviteu una rodanxa de llimona a l’aigua

Per als gurmets, per tant, és molt agradable poder triar de manera conscient. No només per a una determinada marca d’aigua, sinó també per a aigua gasosa o tranquil·la i fins i tot la temperatura de l’aigua.

pineo-calcot

Pineo és aigua alcalina suau i, per tant, perfecte per a la indústria de la restauració

L’aigua sana i equilibrada tracta sobre el tipus de minerals, la seva proporció i quins minerals no hi ha a l’aigua (com els metalls pesants). Pineo és una reconeguda aigua mineral natural amb un baix contingut en minerals i baixa en sodi, nitrats i clor. Aquesta aigua pura i ‘salvatge’ està disponible en les varietats: plana (Natural), forta (Intensa) i suau (Maderada) picant i, per tant, apta per a qualsevol moment del sopar. És una aigua alcalina suau amb un pH de 7,9. La crema del cultiu és l’aigua de Pineo plena de lluna plena. Només està disponible en una edició limitada, de manera que els millors restaurants solen demanar aquesta aigua especial amb antelació.

L’aigua mineral natural Pineo també combina bé amb el vi

Cada cop veiem més aigua potable i vi. Igual que el vi, l’aigua pot harmonitzar amb el gust d’un plat. Una carta d’aigua -a més d’una carta de vins- s’està convertint poc a poc en un imprescindible en els comerços tradicionals i de moda.

  • Pineo Natural combina a la perfecció amb vins suaus amb un baix percentatge d’alcohol. Vins blancs frescos i afruitats, vins negres joves, vins escumosos, begudes per aperitius amb poc sucre…
  • El Pineo Moderada, suaument picant, encaixa perfectament i és amable amb vins de classe mitjana. Vins afruitats complets, vins rosats, Beaujolais jove, xampanys joves…
  • L’efervescent Pineo Intens combina excel·lentment amb vins potents i rodons. Vins secs o dolços forts, blancs o negres, xampanys d’anyada, vins blancs com a aperitiu, begudes d’aperitiu amb molt de sucre…

“Menjar fora hauria de ser una experiència. Servir l’aigua de l’aixeta o l’aigua de l’aixeta en ampolles ho resta”.

El sommelier d’aigua i vi Roland Vanden Abbeele

Water-Pineo-sneller-op-dan-de-wijn-bij-Taste-restaurant-Leuven