El premiat sommelier de vins Billy Wagner: „La meva aigua preferida és la ‚Lluna Plena‘ de Pineo.“

Sommelier Billy Wagner, propietari del restaurant estrella Nobelhart & Schmutzig a Berlín

Sommelier Billy Wagner ©foto by Marko Seifert

El sommelier Billy Wagner, propietari del restaurant amb Estrelles Nobelhart & Schmutzig, a Berlin, parla sobre la seva funció:

„Triar el vi correcte, però també l’aigua adient”

L’alemany, de 26 anys quan va començar a maridar, aigua, vi i plats. L’aigua i el vi van molt junts. Això ja ho sabia Jesús. En Billy Wagner no sap transformar l’aigua en vi, però com a sommelier sap com ningú més, com es poden combinar l’aigua i el vi, per millorar l’experiència de beure. „Com a sommelier no es pot endevinar quin vi o quina aigua li agrada al client. Per aquesta raó es formulen preguntes molt concretes.“ Avui el Billy Wagner té 20 anys més i l’han reconegut diverses vegades com a millor sommelier d’Alemanya.

Mitja carta d‘aperitius és una carta d‘aigües. El Sommelier:

„L’aigua de Lluna Plena és la meva preferida entre les aigües.“

„Encantat“ amb l‘aigua va quedar aquest sommelier fa 26 anys, quan treballava pel Monkey’s Restaurant a Düsseldorf. A la carta es podien trobar Tau, Voss, San Pellegrino i moltes altres marques. „La meva aigua preferida és la de Lluna Plena de Pineo d‘Espanya. Pineo té aquest gust fantàstic. El que fa aquesta aigua tant especial és l’envasat el dia de lluna plena. El contingut de nitrogen i d‘oxigen canvia en aquesta fase lunar. I això li millora el gust. Una de les aigües més exclusives.“

„Per un restaurant amb Estrelles té la mateixa importància la carta de vins com la carta d‘aigües. El 50 % de les begudes no alcohòliques són aigües minerals naturals. Més que tots els refrescos i les anomenades ‘begudes sanes’ juntes.“ – Bart Maes, copropietari de Pineo

La façana del restaurant Nobelhart & Schmutzig a Berlín

Entrada de restaurant ©foto by Caroline Prange

A la nevera del Billy Wagners hi trobem Pineo Natural. El sommelier no bevia aigua corrent de l’aixeta.

L’aigua corrent de Düsseldorf és molt dura. L’aigua corrent de Düsseldorf és bona, però no com a beguda o per cuinar. „L’aigua no és simplement aigua. No totes les aigües són iguals“, diu Billy Wagner com a sommelier. Billy Wagner va ser escollit millor sommelier dos anys consecutius (2011 i 2012). 2010 com a Sommelier a Berlin. I 2011 va guanyar el trofeu del vi. Un vespre amb un sommelier comença noble, continua de forma més dura i acaba sent molt brut (joc de paraules amb els seus noms). Billy Wagner és excèntric i autèntic.

Chef Micha Schaefer del restaurant Nobelhart i Enschmutzig juntament amb companys de treball a la cuina

Chef Micha Schäfer © Foto by Henning Schacht

„Nobelhart & Schmutzig – Restaurant“ és un restaurant amb Estrelles a Berlin per un Gourmet- i al mateix temps una experència culinària casual. Surt al llistat Michelin- i a la guia Gault Millau.

El propietari, Sommelier i amfitrió? Billy Wagner. El cuiner? Micha Schäfer
Urban chic, trendy, relax amb el servei professional. Un restaurant amb Estrelles amb molts productes locals. No hi ha llima, xocolata, tonyina o curri a la carta. Aquests ingredients tenen l’origen massa lluny. No hi ha Foie gras, llagosta o altres ingredients luxosos. No hi ha carta, si no un menú degustació de 10 plats. Es contemplen al·lèrgens i estil de vida vegà. Nobelhart & Schmutzig mereix l’Estrella Michelin, sense menjar a la carta i sense taules petites de dos comensals. El 2015 va rebre la primera estrella, just  9 mesos després d’obrir les portes. A més, aquest restaurant té 16/20 punts de Gault Millau. Es menja en una gran barra al voltant de la cuina. Per grups grans hi ha una taula oval amb vistes a la cuina. L’aigua és gratuïta.

Chef Micha Schaefer i Sommelier Billy Wagner, propietària del restaurant Michelin Nobelhart & Schmutzig a Berlín

Chef Micha Schaefer i Sommelier Billy Wagner ©foto by Marko Seifert

Un dia a Berlin? Restaurant amb Estrella Michelin? 16/20 a Gault Millau

Chef Micha Schäfer del Restaurant Nobelhart i Schmutzig a Berlín

Chef Micha Schäfer ©foto by Marko Seifert

Cal reservar a Nobelhart – Schmutzig.
Friedrichstraße 218, 10969 Berlin –

Kreuzberg www.nobelhartundschmutzig.com
dubist@nobelhartundschmutzig.com

Tel: +49 30 259 4061 – 0