Parlem del restaurant amb estrelles La Taula del Xef, a Burcht, Bèlgica.
La definició d’una taula de xef és una taula d’invitats a la cuina d’un restaurant, reservada per clients especials de forma que puguin veure el xef treballant i gaudir d’un menú degustació.

I aquest es el plantejament exacte del restaurant La Taula del Xef, a Burcht. El restaurant té una cuina mig oberta amb càmeres i pantalles planes al restaurant on es pot seguir l’espectacle. Els tocs finals també els fa el xef a les taules, com a les autèntiques taules de xef.

Amb sang, suor i llàgrimes i amb molt de plaer es va fer realitat el son de Tanja Veyt i Dimitri Van Berlo al juliol de 2006: un restaurant propi.
Mentrestant, Tanja Veyt i Dimitri Van Berlo se senten com a casa a la ribera de l’Escalda. Tenen un cercle de clients creixent a Burcht, però també ben lluny de Burcht.

Tanja Veyt i Dimitri Van Berlo del restaurant La Taula del Xef, a Burcht

Tanja Veyt i Dimitri Van Berlo de La Taula del Xef a Burcht

Al menú pot trobar una gran oferta de crustacis i mariscs i, per suposat, la seva mundialment coneguda bouillabaisse.

Què diu la guia Michelin de La Taula del Xef, a Burcht?:
“La Taula del Xef disposa d’un gran hort autèntic d’herbes i verdures propi. La decoració es bonica, molt comfortable i moderna. La Taula del Xef participa des de 2011 de la nostra oferta gourmand per la millor relació qualitat-preu d’un menú per 37€. Sopar deliciós a un preu acurat i correcte. El xef Dimitri aporta finura als seus plats. Els vins de La Taula del Xef són espectaculars.” La Taula del Xef obté dues forquilles a la guia Michelin l’any 2019. I van rebre 13/20 a Gault & Millau.

Segons un fan entusiasta, es pot comparar fàcilment La Taula del Xef a Burcht amb l’antic restaurant amb tres estrelles Hertog Jan a Bruges (Bèlgica). “Vaig anar un parell de vegades a dinar a Hertog Jan i no em va semblar tan bo com La Taula del Xef” segons un fan entusiasta de La Taula del Xef.

L’hort propi guia la carta del menú

A l’hort del restaurant La Taula del Xef es conreen verdures, flors, fruites i herbes pròpies que s’inclouen en els seus plats. I això es pot degustar. Carbasses, brots de Brussel·les, porros, cols, cols de Savoy, diferents tipus de tomàquets amb colors i olors variats, mongetes, faves de mantega, naps, ruibarbre, cogombres, patates, cebes, bròquil, carbassons, raves picants autèntics, tot el que s’imagini…

De l’hort directament a la cuina. La collita del matí transformada al dinar i al sopar, què pot ser més fresc i pur?

Ingredients purs, colors bonics, sabors suculents directament de l’hort. La diferència entre els productes comprats i la collita diària pròpia és gran i millora la qualitat dels plats del restaurant.

Per tenir bons brots de Brussel·les fa falta una bona gelada, deia l’avi del xef Dimitri Van Berlo.
“De bon matí recollir xicòria i porro per la sopa i arrencar els primers brots de Brussel·les, joia.”
El xef Dimitri Van Berlo de La Taula del Xef

Una carta d’aigües diferent a La Taula del Xef.

Pineo encapçala la part superior de la carta d’aigües de La Taula del Xef. De fa molts anys que Pineo és l’aigua de la casa, ens confirma el sommelier Roland Vanden Abbeele, i Pineo s’enorgulleix molt d’això.

“Sommelier i el primer i més conegut sommelier d’aigua de Bèlgica, Roland Vanden Abbeele, va venir fa anys per aconsellar-nos amb la nostra carta d’aigües. Vam seleccionar 4 aigües exclusives d’entre potser 50 aigües diferents. Pineo figura al més amunt de la carta.” segons Tanja Veyt amfitriona i copropietària de La Taula del Xef. “L’ampolla fresca de color blau cel i el seu sabor suau i harmoniós combina amb qualsevol vi, qualsevol cervesa i qualsevol menjar. Pobre en clor, sal i nitrats. Una vegada la tasten, els clients volen aquesta aigua.”

Gràcies a La Taula del Xef per servir Pineo i a Roland pel consell.

Vols reservar a La Taula del Xef?
Tant si menja peix, carn o vegetarià, a La Taula del Xef gaudirà d’una experiència culinària de sabor. Dimitri Van Berlo cuina per vosté, després que la seva estimada i amable dona Tanja Veyt l’hagi donat la benvinguda. El jove, però hàbil sommelier l’aconsellarà amb molt de gust els vins adequats i li servirà la deliciosa aigua Pineo.

chefstable.be, Kaaiplein 1, 2070 Burcht, Bèlgica, Tel 03 296 65 69, Mòbil : 0476 29 85 68 o via TableFever, pots contactar La Taula del Xef com a hostaler per un plaer a la taula relaxat i desconegut.