L’origen, la qualitat i l’experiència gustativa de l’aigua mineral sana i pura s’està convertint cada cop més en una prioritat per a moltes persones. Per tant, és important que el personal de càtering sàpiga d’on prové l’aigua que serveixen als seus hostes i quin gust té. L’aigua és modern avui i pots anar en moltes direccions amb aigua mineral natural. A cada cop més restaurants, fins i tot hi ha disponible un menú d’aigua o un consell d’aigua del sommelier. Tres sommeliers d’aigua us donen alguns consells privilegiats per servir l’aigua mineral Pineo a la perfecció.
Watersommelier Roland Vanden Abbeele

“Cada restaurant ha de tenir almenys 3 aigües a la seva carta. Que sopar fora sigui una experiència! Estem acostumats a cartes de vins amb diferents rangs de preus de diferents regions i amb diferents notes de gust. Ja era hora de fer-ho també amb aigua. La carta d’aigua ha de ser igualment variada.” – Sumiller de agua Roland Vanden Abbeele

Glazen op tafel

Segons l’etiqueta, el got d’aigua és a l’esquerra. Tanmateix, l’experiència demostra que a la dreta, prop del plat, el got d’aigua és el més fàcil d’agafar.

Servir aigua comença amb aigua mineral en un got: el got adequat al lloc correcte

En qualsevol cas, proporcioneu sempre un got d’aigua als vostres convidats, que segons l’etiqueta hauria d’estar a l’esquerra. La copa d’aigua clàssica és més gran que la copa de vi negre, però si t’agrada una mica més fluix, també pots optar per gots d’aigua d’accent, que aporten un refinament addicional a la teva taula. En principi, pots servir aigua sense gas o sense gas en qualsevol got. Serviu aigua lleugerament gasosa en un got de globus. Serviu aigua amb gas en una copa de xampany o en forma de tulipa, de manera que el diòxid de carboni es mantingui a l’aigua més temps.

Pineo Glas

L’aigua de Pineo es serveix en una copa de Pineo

Per descomptat, preferiblement servireu l’aigua mineral natural Pineo en una autèntica copa Pineo, en la qual tant el Pineo Natural com el Pineo Intens surten de la seva manera.

La puresa del vidre és crucial: molta gent fa olor (o fins i tot tasta) el detergent utilitzat per rentar el got. No renteu els gots amb sabó, sinó amb aigua calenta o fumant i deixeu-los refredar. Encara és millor rentar-los amb aigua desmineralitzada.

Com serveixes aigua, aigua Pineo?

  • Emmagatzemeu l’aigua mineral natural Pineo en un lloc fosc, fresc i ben ventilat.
  • Abans de posar la bonica ampolla de disseny a la taula, primer comproveu l’ampolla per si hi ha danys o falta d’etiqueta. Regla d’etiqueta: primer posar aigua a la taula i treure-la darrera.
  • Obre l’ampolla davant dels teus convidats i apunta l’etiqueta als teus convidats.
  • Ompliu els gots entre 1/3 i 2/3 d’aigua.
  • No afegiu glaçons ni llimona. Aquests poden alterar el gust equilibrat de Pineo.
  • Trieu la mida de l’ampolla correcta. Un cop oberta l’ampolla, l’aigua perd la seva delicada puresa.
complete-range Pineo

Tria la talla correcta Pineo. Un cop oberta l’ampolla, l’aigua perd la seva delicada puresa.

Water sommelier John Zhu“L’aigua és com el vi, les fonts i els minerals determinen el gust. Si l’aigua conté molt calci, tindrà un gust dolç i calcari. Si és ric en magnesi; metàl·lic. Si conté sodi; salat. És fonamental saber que el gust de l’aigua pot interferir amb el gust del vi. Per exemple, si seleccioneu una ampolla de vi negre molt elegant i suau, però la combineu amb aigua molt carbonatada, podria ser un desastre.” – Sumiller de agua John Zhu

Pineo i els millors vins es serveixen junts

Pocs tipus d’aigua harmonitzen tan bé amb el vi i un ventall de plats molt divers com el Pineo. El sabor suau, lleuger, fresc i equilibrat de Pineo és únic i deu al seu autèntic terrer i història. Pineo té una aigua “Natural” amb un sabor bàsic suau (pH 8) i una aigua “intensa” amb un pH de 4, molt escumosa.

Pineo Natural és un maridatge ideal amb vins suaus de baix grau alcohòlic. Vins blancs frescos i afruitats, vins negres joves, vins escumosos i begudes d’aperitiu amb poc sucre. L’aigua tranquil·la no estimula massa les papil·les gustatives i, per tant, també és ideal amb cafè o postres.

Pineo Intens combina excel·lentment amb vins potents i rodons. Vins secs o dolços potents, blancs o negres, xampanys vintage, vins blancs com a aperitiu o begudes dolces aperitius. L’aigua amb gas és perfecta com a aperitiu o aperitiu i acompanya plats cruixents com la tempura. També beu-lo per netejar el paladar després de menjar formatge o xocolata.

Niet veel soorten water harmoniëren zo goed met wijn en een zeer divers schala van gerechten als Pineo

Pocs tipus d’aigua harmonitzen tan bé amb el vi i un ventall de plats molt divers com el Pineo.

Mariëlle Thiadens van De Waterproeverij

Durant el sopar, els sabors solen enfortir-se, tant del menjar (des de peix, verdures fins a carn) com del vi (del blanc cruixent al vermell intens). Quin tipus d’aigua és millor beure amb quin plat? Simplement recordeu això: com més fort és el sabor dels vostres aliments, més petita serà la bombolla de l’aigua mineral. – Sommelier d’aigua Mariëlle Thiadens per De Waterproeverij

Què dius als teus convidats sobre l’aigua mineral Pineo?

El Pineo és una aigua mineral natural que brolla espontàniament de les profunditats del Massís de la Muntanya del Beneidó al Pirineu espanyol. Aquesta aigua pura i salvatge de muntanya s’extreu i s’embotella directament a la font -molt per sobre del límit industrial- sense cap tipus de processament, additius ni desviacions de gust. Pineo és una aigua alcalina suau amb un gust suau i vellutat. Aquesta aigua, ja premiada tres vegades, està disponible en les varietats: tranquil·la (Natural) i forta (Intensa).

De debò tens ganes de fer una festa bevent Pineo a la teva terrassa? Fes clic AQUÍ per inspirar-te.