En el Fine Water Taste & Design Award 2019 – Pineo guanya l’or.

Cada dos anys s’entreguen els „The fine Waters Taste & Design Awards”. Després de l’edició de l’any 2017 a Shanghai, es va celebrar enguany el 23 d’abril del 2019 al ‘Spritmuseum’ a la capital sueca Stockholm.

Pineo va ser nominada juntament amb 50 altres aigües premium d’arreu del món. Un jurat de 5 membres, compost per expert i sommeliers d’aigua, van fer una cata a cegues de les diferents aigües i puntuaven individualment. Pineo va guanyar l’or en la categoria més top ‘aigües de baix contingut mineral’ (per sota de 250 mg) sense gas carbònic afegit. Aquest primer premi el comparteix amb l’aigua ‘Bambito’ de Panamà.

Van participar els manantials més grans del món. Aigua de Canadà, Noruega, Panamà, Espanya, EUA, Itàlia, Austràlia, Hongria, Perú, Xile, Grècia, França, Japó, Rússia, Sudàfrica, etc…

water taste award van Pineo voor lekkerste water

Water Taste Award 2019

Ja l’any 2008 Pineo va obtenir de l’associació de consumidors alemanya la puntuació „excelent“ per ser la millor aigua. Pineo va ser l’unica aigua sense anomalies organolèptiques (Stiftung Warentest). L’ampolla de Pineo ja va rebre el premi internacional Red Dot Design Award.

El jurat dels premis de gust a l'aigua a Estocolm

Desintoxicacions a Lanserhof amb aigua de lluna de Pineo.

Qui formava part del jurat internacional?

Rita Palandrani:
Rita Palandrani, nascuda a Sardenya, on la gent té una major longevitat (zona blava). Sardenya és coneguda per les seves fonts i brolladors sagrats. Ella és sumiller d’aigua (ADAM & SISS), arqueòloga i té un màster en llengües clàssiques. És molt apassionada pel que fa les moltes facetes de l’aigua i estava sorpresa per la varietat de fonts d’aigua d’Itàlia. Com a treballadora del ministeri de cultura es va especialitzar en la història de l’aigua. Actualment resideix al Regne Unit.

Jeanette Fili:
Jeanette Fili és sumiller d’aigua (Fine Waters Academy) i fundadora de Minvino, la primera marca d’aigua, que l’enriqueix amb diferents minerals, per a maridar d’una forma perfecta amb diferents vins. Està convençuda, que no pot existir un maridatge perfecte d’una sola aigua amb tot tipus de vins. En definitiva, l’aigua té més propietats que la d’apagar la set.

Michael Mascha:
Michael Mascha es el fundador de Fine Waters i cofundador de Fine Water Society. El seu lema? L’aigua no és només aigua, l’aigua es defineix, com els vins, pel seu territori. Michael Masha és l’autor del llibre „Fine Waters – a connoisseur’s Guide to the world Most distictive Bottled Waters“.

Michael Tanousis:
Michael Tanousis és cofundador i copropietari de l’únic distribuidor especialitzat en aigües al Regne Unit, Aqua Amore. Va participar en un estudi sobre el maridatge de l’aigua amb el vi. També és sumiller de vi i té el títol de l’academi Doemens. El seu objectiu és publicar un diccionari sobre el gust de l’aigua, a través del tast dels minerals directament a la boca i com influencia a l’aigua.

Sam Wu:
Sam Wu és sumiller d’aigua (Doemen’s Academy) i viu a Singapur. Té un Master en energies renovables i un títol de tècnic medioambiental. A principis del 2019 va fundar la primera empresa de distribució d’aigua envasada a Singapur. Ell tria les millors aigües del món, per a vendre-les. El seu objectiu és canviar la percepció que l’aigua és aigua i també demostrar que l’aigua tractada no és millor que l’aigua natural.

„L’aigua no és només aigua. El territori defineix el gust, els minerals i les propietats“.